Ung kvinna sitter och skriver på laptop. Bredvid ligger en miniräknare med en leksaksbil ovanpå.Med hjälp av Wheelaway kan privatpersoner enkelt sälja sin bil till bilhandlare. Foto: Thx4Stock team/Shutterstock.com

Bilnyheter

Blockets ägare Schibsted lanserar nu en ny sajt där privatpersoner kan sälja sin bil. Sajten heter Wheelaway, och tanken är att privatpersoner ska kunna auktionera ut sin bil till bilhandlare.

De senaste åren har allt fler blivit intresserade av nya sätt att köpa, sälja och ha tillgång till bil. Människor letar också efter enkla sätt att sälja sin bil. Detta har Schibsted nu tagit fasta på och lanserar därför den nya auktionssajten Wheelaway.

Privatpersoner kan sälja sin bil till bilhandlare

En stor del av de bilar som säljs av privatpersoner köps av bilhandlare. Bilhandlare är mycket intresserade av att köpa begagnade bilar som de sedan kan sälja vidare. De lägger därför mycket tid och resurser på att hitta bilar och kontakta enskilda privatpersoner.

Schibsted vill nu göra processen enklare både för privatpersoner och bilhandlare. Wheelaway blir en plattform där privatpersoner enkelt kan sälja sin bil utan att behöva träffa flera potentiella köpare. Och för bilhandlare blir det ett effektivt sätt att hitta bilar som man sedan kan sälja vidare.

Privatpersoner auktionerar ut sin bil gratis

Privatpersoner säljer sin bil helt gratis via Wheelaway. Däremot behöver bilhandlare som köper bilar via tjänsten betala en avgift som baseras på bilens värde.

John Skantze, Country Manager på Wheelaway, säger i ett pressmeddelande att de ser att allt fler privatpersoner vill hitta nya sätt att sälja sin bil. Med Wheelaway matchas säljare effektivt ihop med hundratals bilhandlare.

Tjänsten har tidigare lanserats i Finland

Redan 2018 lanserades tjänsten i Finland, där den heter AutoVex. Där har den blivit mycket uppskattad. Värdet på de bilar som har sålts via AutoVex uppgår till 5 miljarder kronor de senaste två åren. Schibsted är delägare i AutoVex.