Kan jag ta billån utan kontantinsats?

Ja, du kan ta billån utan att betala kontantinsats. Men i så fall måste du ta ett privatlån och inte ett specifikt billån. För ett billån måste du alltid lägga in en kontantinsats och bilen utgör även säkerheten för lånet.

Det finns flera fördelar med att ta ett privatlån i stället för ett billån när du ska köpa bil, men även vissa nackdelar. Om ett privatlån eller ett billån passar bäst just för dig beror på dina personliga preferenser. Det ena alternativet är inte bättre än det andra i sig, utan de passar helt enkelt olika bra under olika omständigheter.

Fördelar med billån utan kontantinsats

  • Du kan ansöka om privatlån hos de flesta långivare
  • Lånet kräver ingen säkerhet
  • Du kan själv bestämma var du ska köpa bilen

Nackdelar med billån utan kontantinsats

  • Ofta högre ränta
  • Din kreditvärdighet är avgörande för hur mycket du får låna

Jämför billån utan kontantinsats och hitta det bästa för dig

För att du ska kunna hitta privatlånet med lägst ränta och bästa villkoren just för dig måste du jämföra erbjudanden från flera långivare. Ta gärna hjälp av tabellen högst upp på den här sidan! Du kan filtrera din sökning utifrån dina egna preferenser och förutsättningar, och du kan även välja att bara jämföra låneförmedlare.

När du jämför alternativen är det framför allt den effektiva räntan du ska fokusera på, eftersom den inkluderar både själva räntekostnaden och andra kostnader som avi- och uppläggningsavgifter. Den nominella räntan anger bara årsräntan på lånebeloppet, vilket inte ger en helt tydlig bild av vad lånet egentligen kommer kosta dig.

Ansök om billån utan kontantinsats via en låneförmedlare

Du kan ansöka om ett privatlån hos de flesta banker och långivare, vilket som sagt är en av de största fördelarna med denna typ av lån. Och det absolut smidigaste är att ansöka via en låneförmedlare. På bara en ansökan kan du få erbjudanden från flera olika långivare, och kan i lugn och ro jämföra dina alternativ.

En stor fördel är också att det bara tas en enda kreditupplysning på dig som sedan delas med matchande banker och långivare. Och ju färre kreditupplysningar som tas på dig, desto bättre är det för din kreditvärdighet.

Ansök om billån utan kontantinsats
  • Flera erbjudanden på bara en ansökan
  • Jämför upp till 40 långivare
  • Lån på upp till 600 000 kronor

Är billån utan kontantinsats dyrare än andra billån?

Billån utan kontantinsats är som sagt ett vanligt privatlån utan säkerhet, och lån utan säkerhet har i regel högre ränta än lån med säkerhet. Det beror på att långivaren tar en större risk när de lånar ut pengar utan säkerhet. Ju större risk långivaren tar, desto mer får du ofta betala i ränta.

Hur stort billån utan kontantinsats kan man få?

Hur mycket du kan få låna till ditt bilköp beror på vilken långivare du vänder dig till, din kreditvärdighet och din återbetalningsförmåga. Men många banker och långivare erbjuder privatlån på upp till 600 000 kronor, så teoretiskt sett kan du bli beviljad den summan.

Som vi nämnde tidigare väger dock långivarens kreditprövning tungt när det gäller just lån utan säkerhet. Se därför över dina ekonomiska förutsättningar innan du ansöker om lån och förbättra dem vid behov. Du kan till exempel ha en medsökande till lånet och samla mindre lån och krediter till ett samlingslån. 

Kan jag få billån utan kontantinsats med betalningsanmärkningar?

Ja, om du har betalningsanmärkningar är det oftast lite lättare att få billån utan kontantinsats än andra typer av billån. Men eftersom långivare lägger stor vikt vid kreditupplysningen när de bedömer din ansökan om lån utan säkerhet så gäller det att din ekonomiska situation är stabil i övrigt. Om du kan bevisa att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom återbetalningstiden har du goda chanser att bli beviljad ett billån utan kontantinsats med betalningsanmärkningar.

Ta aldrig lån om du inte är säker på att du kan betala tillbaka

Vi vill betona att du aldrig ens bör ansöka om ett lån om du inte är hundra procent säker på att du kommer kunna betala tillbaka pengarna till långivaren. En betalningsanmärkning kan ju vara resultatet av rent slarv, och då kommer du troligtvis inte ha några problem med återbetalningen. Men har du fått anmärkningen på grund av att du inte betalat räkningarna eller en annan skuld i tid är ett lån det sista du ska ta på dig.

Få ordning på ekonomin och vänta tills betalningsanmärkningen har försvunnit innan du ansöker om billån utan kontantinsats. Då har du större chans att få lånet du vill ha och den lägsta möjliga räntan.

Vanliga frågor om billån utan kontantinsats

Är billån utan kontantinsats bättre en billån med kontantinsats?

Nej, det ena alternativet är inte bättre än det andra. Däremot kan det kanske passa bättre för just dina behov och önskemål. Du kan läsa om fördelarna och nackdelarna med billån utan kontantinsats högre upp på sidan.

Är det dyrare att låna till bilen utan kontantinsats?

Ja, räntan är i regel lite högre på billån utan kontantinsats än när du lånar med kontantinsats. Du tar nämligen ett lån utan säkerhet och det får du ofta kompensera för genom att betala mer i ränta.

Kan jag ta billån utan kontantinsats till hela köpesumman?

Ja, du kan välja att låna till hela eller delar av köpesumman när du tar billån utan kontantinsats.

Kan jag köpa bilen var som helst när jag tar billån utan kontantinsats?

Ja, när du tar billån utan kontantinsats får du köpa bilen var du vill, både från en privatperson och en bilfirma.