Volvomärke på volvobilVolvo har börjat erbjuda privatleasing för begagnade bilar. Foto: Joerg Huettenhoelscher/Shutterstock.com

Bilnyheter Ekonomi

Volvo ger sig in på begagnatmarknaden. Den svenska biltillverkaren ska börja med privatleasing av begagnade bilar. Det här är bara en i raden av hållbara satsningar Volvo arbetar med för tillfället. Bolaget har som mål att minska sina utsläpp med 40 procent fram till 2025. Inom 2040 vill Volvo vara helt klimatneutrala.

Volvo Cars satsar inte bara på att ta fram nya personbilar. Nu ska de även börja med privatleasing för begagnade bilar. Privatkunder ska kunna plocka ut en begagnad bil som fortfarande omfattas av nybilsgaranti och har ett garanterat restvärde utan kontantinsats.
För att en bil ska ingå i Volvos leasingerbjudande får den inte ha gått mer än 10 000 mil eller vara äldre än fem år.

Volvo bryter ny mark med erbjudandet

Johan Carlsson är den på Volvo Cars Sverige som ansvarar för försäljningen av begagnade bilar. Han menar att alla kunder är unika och därför känns det extra bra att kunna komma med ett sådant här erbjudanden och bryta ny mark.
 
Carlsson anser att Volvos leasingerbjudande är både flexibelt och anpassat efter den efterfrågan som finns på marknaden.

Arbetar mycket med hållbarhet

Volvo arbetar mycket med hållbara lösningar och det här är bara ett exempel på hur det kan se ut. För några veckor sedan gick Volvo ut med sin nya klimatplan. Bolaget har som mål att minska sitt koldioxidutsläpp med 40 procent fram till 2025.
Målet är ett första steg mot att förverkliga ambitionen att vara helt klimatneutrala senast 2040.
Volvo ska nå sina hållbarhetsmål genom konkreta åtgärder som är i linje med Parisavtalet från 2015. Biltillverkaren ska även uppmana sina leverantörer och energisektorn att ansluta sig till Volvos mål och tillsammans arbeta för en klimatneutral framtid.