Blå cabriolet står vid havet.Intresset för att kunna åka ned-cabbat i sommar är stort, enligt siffror från bilförmedlaren Kvdbil. BMW 3-serien är en av de populäraste jut nu. Foto: Menno Schaefer/Shutterstock.com

Bilnyheter

Enligt siffror från bilförmedlaren Kvdbil är efterfrågan på cabrioleter hög just nu, trots rådande världsläge och stigande inflation. Priserna har gått upp med cirka 9 procent sedan årsskiftet, men enligt Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil, är en cab ingen dum investering.

Sommaren är här, och med den även drömmen om att vara ute och köra med vinden i håret och solen i ansiktet. Efterfrågan på cabbar är hög just nu, enligt siffror från bilförmedlaren Kvdbil, vilket kanske kommer lite som en överraskning med tanke på världsläget och den ekonomiska osäkerheten som har drabbat många länder.

Men detta verkar alltså inte ha påverkat bilkonsumtionen. Enligt Kvdbil är det snarare tvärtom.

Cabriolet funkar lika bra året runt

Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil, menar att en cab faktiskt är en riktigt bra investering. Han placerar cabbar i segmentet ”lagom stora bensindrivna begagnade bilar”, som är en del av marknaden som går riktigt bra.

En modern cabriolet, oavsett om den har ett tak i plåt eller tyg, fungerar enligt Daniel odsberg lika bra för vardagsresorna året runt som en bil med ”vanligt” fast tak.

Inte lika känsliga för konjunktursvängningar som dyra sportbilar

Den ekonomiska situationen är som sagt lite mer ansträngd för tillfället, men enligt bilförmedlaren behöver det ändå inte vara en dålig idé att slå till på en cab. Jämfört med dyra sportbilar är cabrioleter nämligen inte alls lika känsliga för konjunktursvängningar.

De tio populäraste cabbarna hos Kvdbil

Siktet inställt på att åka ned-cabbat i sommar, men osäker på vilken modell du ska satsa på? Kvdbil har sammanställt en lista över de populäraste cabbarna som finns hos dem just nu, och den ser du här nedanför.

Cab-topplistan hos Kvdbil

  1. Mercedes-Benz SLK
  2. BMW 3-serie
  3. Audi A5
  4. Volvo C70
  5. BMW 4-serie
  6. Mercedes-Benz SL-klass
  7. Mini Cooper
  8. BMW Z4
  9. Volkswagen EOS
  10. Fiat 500