volkswagens elsuv id.4 står vid laddningsstationI sommar lanseras Volkswagens uppdaterade version av den populära elsuven ID.4. Den nya GTX-modellen går dock redan nu att beställa, även på den svenska marknaden. Foto: Mike Mareen/Shutterstock.com

Bilnyheter

Både på den internationella och svenska bilmarknaden har Volkswagens elsuv ID.4 gjort succé, och snart går startskottet för försäljningen av den uppdaterade versionen ID.4 GTX. Den nya bilen ska till exempel bjuda på högre topphastighet och motoreffekt, snabbare acceleration och ett sportigare yttre än sin föregångare, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

”Årets bil i världen 2021” och högst upp på listan över de mest registrerade bilmodellerna i Sverige. Volkswagens elsuv ID.4 har minst sagt gjort succé både på internationell och svensk bilmarknad sedan den släpptes förra året. Snart är det dags för den uppdaterade versionen ID.4 GTX att rullas ut från bilhallarna.

Efterlängtad modell som kan bli en Sverige-favorit

Till skillnad från sin föregångare erbjuder ID.4 GTX fyrhjulsdrift, och enligt Volkswagen kan vi även se fram emot snabbare acceleration, högre topphastighet och motoreffekt och en design som går mer åt det sportiga hållet.

Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige, menar att detta är en bil som många har sett fram emot, och att de yttre och inre egenskaperna ger bilen alla förutsättningar att bli en riktig favorit även i Sverige.

Utrustad med dubbla elmotorer

Den ”gamla” ID.4 är bakhjulsdriven och kan beroende på version erbjuda en effekt på 170 respektive 204 hk. Den nya GTX-modellen har utrustats med en elmotor på vardera axel. På bakaxeln hittar vi en synkron permanentmagnetmotor som ger 204 hk, och på framaxeln en asynkronmotor som ger 95 hk. Dessa två ger tillsammans en maxeffekt på upp till 299 hk och samarbetar för att kunna ge elektrisk fyrhjulsdrift – premiär för familjen ID.

Lanseringen sker i sommar

Redan nu kan du beställa ID.4 GTX, även på den svenska bilmarknaden, men själva lanseringen hos Volkswagens återförsäljare sker troligtvis först i sommar. Under det tredje kvartalet 2021 beräknas de första kundsålda bilarna kunna levereras.