Vit bil tankas med biobensin.OKQ8 kan genom ett samarbete med Neste nu erbjuda förnybar bensin som alternativ på stationer i fem svenska städer. Foto: Scharfsinn/Shutterstock.com

Bilnyheter

Fem utvalda OKQ8-stationer är först i Sverige med att erbjuda den förnybara bensinen GoEasy 95 Biobensin under en begränsad period. Projektet sker tillsammans med oljebolaget Neste och är ett steg på vägen i arbetet med att ta fram nya lösningar för minskad klimatpåverkan.

Genom ett samarbete med Neste kan OKQ8:s kunder i Enköping, Gävle, Norrtälje, Uppsala och Västerås från och med den 13 september tanka förnybar bensin under en begränsad period. Drivmedlet, som kallas GoEasy 95 Biobensin, fungerar oavsett om du har en bensin-, E85- eller hybridbil.

Viktig omställning för att nå klimatmålen

Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8, menar att en omställning med sikte på att nå klimatmålen är företagets största prioritet, och att de vill göra allt de kan för att underlätta processen för sin kunder. OKQ8 är därför glada och stolta över partnerskapet med Neste som alltså har gjort det möjligt att erbjuda förnybar bensin som alternativ på stationer i fem svenska städer.

–  Vår förhoppning är att vi får möjlighet att erbjuda biobensin på fler stationer i framtiden, säger hon i ett pressmeddelande.

En förnybar inblandning som minskar växthusgasutsläppen rejält

Det nya drivmedlet består av 68 procent förnybar bensin och 10 procent etanol, vilket är en blandning som ger betydligt mindre växthusgasutsläpp jämfört med fossil bensin. Utsläppen från bensindrivna bilar och transporter måste minska, och här spelar ökad tillgång till förnybar bensin så klart en stor roll.

Anders Teir, vd för Neste Sverige, är mycket glad över samarbetet med OKQ8. Han menar att man genom att nu kunna erbjuda förnybar bensin, även om det är under en begränsad period, tar viktiga steg framåt i arbetet med att ta fram innovativa och hållbara lösningar som ska dra ner koldioxidutsläppen.