Närbild på bildäck på en kia niro.I september var Kia det största bilmärket i Sverige och fick en marknadsandel på 12,7 procent, vilket är den högsta siffran som tillverkaren har uppnått under en månad. Foto: BONDART PHOTOGRAPHY/Shutterstock.com

Bilnyheter

När BIL Sweden sammanställer nybilsregistreringarna under september seglar Kia upp på förstaplatsen som det mest registrerade bilmärket i Sverige. Med totalt 2 869 nybilsregistreringar har Kia nu en marknadsandel på 12,7 procent, vilket är den högsta siffran som tillverkaren någonsin har uppnått under en månad.

September var en riktigt bra månad för biltillverkaren Kia. Enligt en sammanställning från BIL Sweden var Kia det största bilmärket i Sverige i september och noterade 2 869 nybilsregistreringar, vilket är en ökning på 23,1 procent jämfört med motsvarande period förra året. Resultatet ger Kia en marknadsandel på 12,7 procent och det är tillverkarens högsta andel någonsin under en månad.

Flest nya Kia Niro i september

Av Kias totalt 2 869 nya registreringar stod Kia Niro för 1 226 av dem. Men det gick även bra för modellfamiljen Kia Ceed i september, som med 1 023 nyregistreringar placerar sig som nummer tre på topplistan.

Marknadsledande på laddbara bilar

I september stod Kias elbilar och laddhybrider för 80 procent av tillverkarens nyregistrerade bilar, vilket kan jämföras med 54 procent av nyregistreringarna på totalmarknaden. Hittills i år är Kia marknadsledande när det gäller laddbart, och tillverkaren ligger även i täten i omställningen av transportsektorn. 

Målet är 100 procent laddbart vid 2024

Enligt Peter Himmer har de sett att allt fler svenskar börjar upptäcka Kias sortiment av laddbara bilmodeller, men även deras erbjudanden om privatleasing. 

– Vi är väldigt glada över att kunna skapa en laddbar rörelse där så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. Vår målsättning är 100 procent laddbar försäljning 2024, säger Peter Himmer, Kia Swedens vd, i ett pressmeddelande.

Inom kort lanserar Kia även en uppdaterad version av Kia Ceed SW Plug-In Hybrid och elbilen Kia EV6.