hertz logga på tegelfasad.Under 2021 nådde Hertz ännu en gång upp till en miljardomsättning, vilket är en klar förbättring jämfört med 2020. Foto: Peter Ekvall/Shutterstock.com

Ekonomi

Pandemins effekter till trots lyckades Sveriges största biluthyrningsföretag Hertz omsätta en miljard under 2021, vilket är en tydlig förbättring jämfört med 2020. Hög vaccinationstakt och återöppnande av samhället är de främsta faktorerna bakom tillväxten, skriver Hertz i ett pressmeddelande.

Även under 2021 var pandemins effekter på samhället tydliga, men trots detta lyckades biluthyrningsföretaget Hertz uppnå en miljardomsättning. Mycket tack vare att vaccinationerna kom igång på riktigt och att allt fler delar av samhället kunde öppnas upp igen.

En bit kvar till omsättningen under rekordåret 2019

De höga siffrorna under 2021 når ändå inte riktigt upp till omsättningen under 2019 som var Hertz mest framgångsrika år någonsin. Då omsatte företaget 1,2 miljarder kronor. Men jämför man med 2020 var 2021 ett betydligt bättre år.

En bidragande faktor var att flygplatserna öppnades upp allt mer och att Hertz flygplatskontor, som utgör en stor del av den totala omsättningen, kunde öka sina siffror.

Stort intresse av att hyra bil

Mattias Wäne, vd för Hertz Sverige, menar att återöppnandet av världen så klart har varit en stor lättnad för företaget. Men han tillägger att vissa av deras citykontor knappt har påverkats av pandemins ekonomiska effekter. Kunderna har helt enkelt hyrt bil som aldrig förr.

– Våra franchisetagare har varit en stor bidragande faktor till den positiva tillväxten och vi har lärt oss enormt mycket av den påfrestande tid som vi gått igenom, säger han i pressmeddelandet.

Allt fler vill hyra bil på långtid

Hertz Long Term är ett segment som framför allt tilltalat Hertz företagskunder, men nu har man noterat ett stort intresse även bland privatkunderna. Allt fler uppskattar möjligheten att hyra bil på långtid i stället för att kanske köpa en egen eller binda sig till längre hyresavtal.