Teslas logga på skylt på husbyggnad där Teslabilar säljsEnligt Elon Musk är det för sent att köpa ut Tesla från börsen. Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock.com

Bilnyheter

Teslas vd Elon Musk önskar att Tesla inte handlades på börsen. Hans uttalande på Twitter om att han ville avnotera bolaget ledde till att amerikanske finansinspektionen SEC ville granska bolaget, skriver Di Digital.

Twittrandet från Elon Musk har blivit en myndighetsfråga i Amerika. Under sommaren 2018 twittrade Telsas vd om planerna på en avnotering av bolaget till en aktiekurs om 420 dollar. Eftersom Elon Musk twittrade om detta innan man informerade marknaden ledde det till att den amerikanske finansinspektionen SEC ville granska företaget Tesla.
Elon Musk är bekymrad över Tesla som börsnoterat bolag och skulle helst se att det inte gick att handla med Telsa på börsen. Under ett konferenssamtal med anlaytiker sa Teslas vd att han inte vet vad han kan göra åt saken.

För sent att köpa ut Tesla från börsen

En tanke var att köpa ut Tesla från börsen med hjälp av ett par större investerare men det är det för sent för enligt Elon Musk. Under första kvartalet 2019 redovisade bolaget en större förlust än vad som var väntat. Under andra kvartalet räknar bolaget med att förlusten ska minska rejält men att de under tredje kvartalet kan återgå till lönsamhet. Under tiden öppnade Elon Musk dörren för nytt externt kapital.

Tesla tror på en ökad lönsamhet för bolaget

Under året räknar Tesla med att antalet ordrar ska öka. Bolaget bedömer att de kan leverera upp till 100 000 bilar under andra kvartalet. Dessutom står bolaget fast vid att de kan producera 500 000 fordon under 2019 och hålla en leveransprognos på mellan 360 000 till 400 000 fordon under året.
Tesla har siktet inställt på att öka bruttomarginalen till 25 procent för Model 3, Model X och Model S. Den justerade bruttomarginalen för automotive-segmentet var 20,3 procent vilket enligt Bloomberg var högre än de estimerade 17,8 procenten.