Billån med betalningsanmärkning

Par med betalningsanmärkning ansöker om billånVissa långivare lägger större vikt vid din framtida återbetalningsförmåga snarare än din ekonomiska historia. Hos dessa långivare kan det vara möjligt att beviljas ett billån med betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning kan ställa till det för dig som låntagare men att få ett billån trots att du har en betalningsanmärkning är alltså inte omöjligt. Det krävs dock att du har bra ekonomi på andra sätt, exempelvis genom en fast inkomst. Har du fått en betalningsanmärkning på grund av slarv kan du kontakta långivaren och förklara din ekonomiska situation.

Tips! Att få ett billån trots att du har en betalningsanmärkning är inte omöjligt. Ibland kan det vara fördelaktigt att ringa upp den långivare du vill ansöka hos för att förklara din ekonomiska situation.

Har du en betalningsanmärkning bör du jämföra erbjudanden från olika långivare för att se till att du hittar det bästa alternativet för dig. Om du har betalningsanmärkning har du nästan mer incitament till att göra en noggrann eftersökning innan du ansöker om ett nytt billån eftersom det är extra viktigt att ta ansvar över din ekonomi när du tidigare fått betalningsanmärkning.

Jämför långivare och hitta den lägsta räntan

Betalningsanmärkningar kan leda till högre ränta

Eftersom en betalningsanmärkning innebär högre risk för långivaren är det med stor sannolikhet du får en högre ränta på billån än om du inte haft en betalningsanmärkning. Hur mycket vikt långivarna lägger vid det faktum att du har en betalningsanmärkning när du ansöker om billån varierar kraftigt vilket gör det extra viktigt att jämföra långivare med varandra. Räntan beror också mycket på om du använder bilen som säkerhet eller inte.

Alla billån ska betalas tillbaka

Ett bilköp kommer att medföra fler kostnader än de räntekostnader som uppstår då du väljer att ta ett billån. Tar du ett billån samtidigt som du har en eller flera betalningsanmärkningar så är det extra viktigt att du har koll på vilka kostnader bilen kommer att innebära. Några exempel på dessa kostnader är:

  • Fordonsskatt
  • Försäkring
  • Service

Tror du att du inte kommer ha råd med dessa kostnader rekommenderar vi dig att inte ta ett billån eftersom det finns stor risk att du inte kommer kunna betala tillbaka. Ytterligare betalningsanmärkningar skulle göra det ännu svårare för dig att få ta billån eller andra lån i framtiden.