Billån med betalningsanmärkning

Det kan vara svårt att få ett billån om du har en betalningsanmärkning, men det är inte omöjligt. Det finns långivare som beviljar billån trots att du har en betalningsanmärkning.

De flesta billån som erbjuds till de som har en betalningsanmärkning är utan säkerhet och kontantinsats. Den typen av lån kallas oftast för ett privatlån.

Går det att få billån trots betalningsanmärkning?

Större banker beviljar sällan billån till personer som har en betalningsanmärkning. De flesta lån som erbjuds till de som har en betalningsanmärkning är utan säkerhet och kontantinsats. Den typen av lån kallas oftast för ett privatlån. Det finns långivare som beviljar privatlån upp till 500 000 kronor trots att du har en betalningsanmärkning. 

Jämför långivare som erbjuder billån trots betalningsanmärkning

Räntan på ett privatlån är oftast högre än räntan på ett billån. Skillnaden mellan ett privatlån och ett billån när det gäller räntan är att du lämnar bilen som säkerhet vid ett billån. 

Tänk på! Du kan inte få ett lån om du har en pågående skuld hos Kronofogden.

Billån med betalningsanmärkning utan att lämna bilen som säkerhet

En betalningsanmärkning behöver inte betyda att du inte kan bli beviljad ett billån. Men det är svårt att få ett billån utan att lämna bilen som säkerhet om du har en betalningsanmärkning.

Däremot finns det flera långivare som erbjuder privatlån som du kan finansiera ditt bilköp med, trots att du har en betalningsanmärkning. Tar du ett privatlån behöver du inte lämna bilen som säkerhet.

Tänk på! Ett privatlån kan bli lite dyrare än ett vanligt billån eftersom du inte kan lämna något som säkerhet för ditt privatlån.

Många långivare tittar mer på hur din framtida betalningsförmåga ser ut än hur den har sett ut i det förflutna. Det är dock en fördel om betalningsanmärkningen är äldre än sex månader. Om du precis har fått en betalningsanmärkning minskar chanserna att få ett privatlån.

Långivarna kan också vilja ha lite mer betalt för att låna ut pengar till personer som har en betalningsanmärkning. Det kan betyda att räntan för dig som har en betalningsanmärkning blir högre än för en person som inte har någon betalningsanmärkning.

Vad är det för skillnad på billån och privatlån?

Skillnaden mellan ett klassiskt billån och ett privatlån är att bilen används som säkerhet när du tar ett billån. När du tar ett billån måste du även kunna finansiera en kontantinsats på minst 20 procent. Dessutom krävs det att du köper bilen genom en auktoriserad återförsäljare oavsett om du köper en ny eller begagnad bil.

Tänk på! Du kan inte få ett lån om du har en pågående skuld hos Kronofogden.

Du behöver dessutom inte finansiera kontantinsatsen på 20 procent själv. En annan fördel är att du inte behöver köpa bilen genom en auktoriserad återförsäljare. Du kan alltså köpa bilen från vem du vill.